Witam,
mam problem z doprogramowaniem pilota K185-2 do Super Fortecy w swoim samochodzie. Jakiś czas temu doprogramowałem bez problemu P059, ale po wymianie baterii przestał on działać, więc kupiłem K185-2. Ale tego już nie udało mi się ogarnąć.
Objawy (próba zaprogramowania przycisku blokady na pilocie - tego z symbolem zamkniętej kłódki):
- wyczyściłem wszystkie inne piloty z pamięci (trzymając przycisk w centralce 10 sek)
- nacisnąłem raz przycisk na płytce
- dwa razy nacisnąłem przycisk z zamkniętą kłódką na pilocie: przy pierwszym naciśnięciu zaświeciła się dioda alarmu (mam ją zamontowaną przy kierownicy), przy drugim naciśnięciu zaświeciły się kierunkowskazy
- przy próbie uzbrojenia, po naciśnięciu tego przycisku na pilocie mignęły kierunkowskazy, słychać był piknięcie z płytki centralki, ale alarm chyba się nie uzbroił - przynajmniej centralny zamek nie zadziałał
Objawy (próba zaprogramowania przycisku odblokowania na pilocie - tego z symbolem otwartej kłódki):
- wyczyściłem wszystkie inne piloty z pamięci (trzymając przycisk w centralce 10 sek)
- nacisnąłem raz przycisk na płytce
- dwa razy nacisnąłem przycisk z otwartą kłódką na pilocie: przy pierwszym naciśnięciu zaświeciła się dioda alarmu, przy drugim naciśnięciu nie było żadnej reakcji
- przy próbie uzbrojenia nie zaobserwowałem żadnej reakcji
Próbowałem kilkakrotnie powtórzyć te same kroki (zawsze na początku usuwając wszystkie piloty z pamięci). W czasie jednej z prób, po naciśnięciu przycisku na płytce na pilocie nacisnąłem najpierw jeden przycisk, potem drugi (nie pamiętam już w jakiej kolejności). To też nie pomogło.
W efekcie po moich próbach zauważyłem, że teraz po tych moich 'zabawach', po naciśnięciu przycisku z zamkniętą kłódką na pilocie nie świeci się w ogóle niebieska dioda - wygląda tak, jakby ten przycisk w ogóle przestał działać. Wcześniej ta dioda reagowała na każde naciśnięcie tego przycisku.
Nie jestem instalatorem - być może coś zrobiłem źle.
Mógłby ktoś doradzić, czy coś mogę jeszcze zrobić z tym pilotem K185-2? Jeśli nie, to ew. który nie będzie powodował takich problemów, jak ten? Ten, którego używałem poprzednio - P059, nie jest dostępny w sklepie AMT.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam