Zakupiłem u was ten sterownik i pojawił się problem z anteną. W zasadzie sterownik działa bezproblemowo ale tylko do 3 może 4 metrów na otwartej przestrzeni., jeśli jestem w samochodzie już nie łapie. Jak można poprawić zasięg sygnału. W opisie sterownika jest napisane, że sterownik powinien mieć zasięg do 100m a tu klops.
Druga sprawa. Nigdzie nie jest napisane jakiej mocy powinien być zasilacz do bramstera, tak by był w stanie działać łącznie z lampką. Bez lampki podłączyłem do zasilacza 300mA i działa ale z lampką nie mam pojęcia czy będzie to wszystko funkcjonowało.
No i ostatni problem to to, że bramster ma funkcję automatycznego wyłącznika przekaźników po iluś tam sekundach. Problem jest taki, że jeśli brama otwiera się dłużej niż 25-28 sekund, nie można zaprogramować dłuższego czasu.
Jeśli ktoś ma jednego pilota nie da rady tego ustawić dłużej. Rozwiązaniem tego problemu jest tylko korzystanie z 2 pilotów jednocześnie do programowania tego czasu, ponieważ 1 pilot wyłącza się chyba automatycznie, jeśli guzik jest wciśnięty dłużej niż te 25-28 sekund. Po tych kilkunastu sekundach musiałem nacisnąć przycisk w drugim pilocie tak by oba sygnały się "nakryły". Wtedy dało się ustawić czas dłuższy.
Jeśli pracujecie nad nowym oprogramowaniem wypadałoby to poprawić.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-11-22, 14:00 ]Witam.
Mam problem ze sterownikiem. Pilot niestety nie działa jak powinien. Brama nie chce się otwierać jeśli nie podejdę na kilka centymetrów od sterownika, natomiast samo zamykanie działa już z odległości 50m. Jak to naprawić i czym to jest spowodowane?
Oczekuję szybkiej odpowiedzi.
Pozdrawiam.